SREČANJA S PREDAVANJI 

Druga nedelja v mesecu je namenjena druženju enostarševskih družin v klubskih prostorih Centra Ivana Hribarja v Trzinu, Ljubljanska 12f. Dobimo se ob 9.30 in se dobri dve uri družimo, spijemo tudi čaj in zobamo piškotke, z otroki pa ustvarjamo ali gremo ven … Prostovoljni dogovorjeni prispevek za družino je 5 € za člane in 10 € za nečlane.

Varstvo zagotovljeno, dobrodošli so prispevki v obliki zdravih domačih prigrizkov ali sadja.

PRIJAVE zaželene na info@enostarsevska.si

ali na FB profilu v zasebno sporočilo

ali na gsm. 041 800 437.

SREČANJA s predavanji izvajamo le v primeru zadostnega števila predprijav!

Organiziramo predavanja strokovnjakov, ki jih povabimo, da svoje nasvete prilagodijo specifikam enostarševcev. Na spodnji sliki: gostili smo dr. Sanelo Banović.

DOGODKI, KI SO ŽE ZA NAMI:

januar 2018

Leto smo začeli s tem, da smo si podelili komplimente in se v pogovoru posvetili knjigi Vzgoja brez drame. Otroci so z vzgojiteljico igrali družabne igre, potem pa v igro povabili še starše. Življenje je lepše, kadar vanj vnesemo več igrivosti. Smeha je bilo polno!

december 2017

Posadili smo božično žito in se spomnili zmag preteklega leta. Iz uspehov in zmagovitih borb črpamo moč takrat, kadar je težko. Lepo je, kadar imamo ob sebi ljudi, ki nas spomnijo, da smo zmagovalke/zmagovalci. Konec leta je idealen za to!

  

Oktobrsko in novembrsko srečanje zaradi bolezni in nezadostnega števila prijav nista bila izvedena.

september 2017

Poklepetale smo, popile kavico, pripravile terminski plan naslednjih srečanj in se zmotivirale za pripravo promocijskega letaka. 🙂

 

 

 

Junijsko srečanje zaradi nezadostnega števila prijav žal ni bilo izvedeno.

nedelja, 14. maj 2017, 9.30-11.30   Preseganje konflikta   Mojca Šeme

V maju (14. 5. 2017) nas je obiskala Mojca Šeme iz Varne baze. Povedala nam je več o Preseganju konflikta z bivšim/o in graditvi odnosa med staršema. Odlično nam je predstavila dinamiko med staršema/partnerjema in pojasnila, kaj je tisto, kar poganja zaplete v tem odnosu, kako se uspešneje dogovarjati glede vzgoje otrok, stikov in drugih zadev.

PRVOMAJSKI PIKNIK ENOSTARŠEVSKIH DRUŽIN

Ponedeljek, 1. maja, smo si rezervirali za druženje enostarševskih družin na sproščenem pikniku v Vrtnarija Remec. Namen piknika je druženje in izmenjava izkušenj, posebnega programa ni, prilagajali se bomo trenutnemu navdihu.
Prispevek: 5€ za člane / 10€ za nečlane
Prijave obvezne na drustvo.dedi@gmail.com ali na strani Vrtnarija Remec.

nedelja, 9. april 2017, 9.30 – 11.30  SKUPAJ ALI NARAZEN?Mojca Majerle

Mojca Majerle je avtorica knjige Skupaj ali narazen?, ki se na tenkočuten način dotika predsodkov in strahov glede partnerstva, predvsem pa ponuja načine, s katerimi lažje premostimo razlike in težave v partnerskem odnosu.

Predstavila nam je, kaj je ZAVESTNO partnerstvo – nikoli končan proces ozaveščanja, kaj se v partnerstvu dogaja in kaj je vzrok za to. Rešitve, ki pobožajo dušo in vlijejo upanje – ne glede na to, ali ste samski ali v partnerskem odnosu.

nedelja, 12. marec 2017, PSIHOLOŠKO ZDRAVJE,  dr. Sanela Banović 

Dr. Sanela Banović je pravi navdih za kakovostno življenje. Pravi, da je treba redno čistiti našo psihološko klet, kar je mogoče narediti na več načinov. Svoje nasvete bo tokrat prilagodila prav nam, enostarševcem, in nam predstavila nekaj praktičnih načinov, kako poskrbeti zase.
Njen TEDx Ljubljana nastop si lahko ogledate tukaj.
nedelja, 12. februar, 9.30 – 11.30   Občni zbor in druženje